Sijsele Two ontmoet Racing Brugge Two voor de tweede keer in drie weken: “Geen heruitgave van bekerwedstrijd”

Michiel Vandenbussche van Racing Two © MD
Redactie KW

Op 30 oktober keken de Two-ploegen van Sijsele en Racing Brugge mekaar in de ogen in het kader van de beker van West-Vlaanderen. De bezoekers haalden het toen schijnbaar makkelijk van de thuisploeg. Komende zaterdag treffen ze elkaar opnieuw, nu in het kader van een confrontatie in eerste provinciale.

Jorik Van Landschoot (22) relativeert alvast de schijnbare zware nederlaag (61-85, red.) van enkele weken geleden: “Het was zeker geen pandoering, we gingen zelfs goed mee maar in het derde quarter kenden we een dipje en kregen we binnen een vijftal minuten een hele korf punten tegen.”

Versterkt

Ook Michiel Vandenbussche (26) herinnert zich die wedstrijd en dat moment: “Sijsele miste een echte center en wij konden hen inside heel veel pijn doen. Vraag is of we zaterdag hetzelfde plannetje kunnen hanteren?” De Racinger verwijst impliciet naar de mogelijkheid dat Sijsele versterkt wordt met een aantal One-spelers, zoals Ruben De Baene of Viktor Buysse.

Van Landschoot houdt die boot echter af: “Er komt in elk geval geen heruitgave van de bekerwedstrijd, hoe onze ploeg er ook zal uitzien. Voor de thuiswedstrijden blijven de One-spelers maximaal aan de kant, omdat ze meteen daarna een belangrijker optreden hebben. Bovendien zijn verschillende jonge mannen out met blessures allerhande. We hebben vooral nood aan grinta, de vechtersmentaliteit die we bijvoorbeeld tegen Izegem lieten zien. We beseffen maar al te goed dat het deze wedstrijden zijn die we moeten winnen als we onze plek in eerste provinciale veilig willen stellen.”

Jorik Van Landschoot van Sijsele Two.
Jorik Van Landschoot van Sijsele Two. © MD

Zo nijpend is het probleem bij Racing Two nog niet, aldus Vandenbussche: “We hebben een kern waar meerdere spelers al jaren met mekaar spelen. Er is altijd veel volk op de trainingen en we bekijken het van week tot week, maar onze ploeg is sterk genoeg om een rustig seizoen te kennen. Tegen Sijsele hebben we het doorgaans moeilijk.”

“Die bekermatch werd op het grote terrein gespeeld, zaterdag is het weer op de kleine pleintjes te doen, met moeilijk zichtbare lijnen en tribunes die dicht bij het veld staan. Maar ook dat kan natuurlijk geen excuus zijn. Na twee opeenvolgende nederlagen willen we absoluut weer met de overwinning aanknopen.”

One-ambitie

Over de persoonlijke toekomst hebben beide mannen ongeveer dezelfde insteek, zij het om andere redenen. “Ik voel me prima in mijn rol van co-captain en oppepper van de Two-ploeg”, aldus Vandenbussche.

“De tijd is voorbij dat ik met ambitie naar Racing One lonkte. Ze weten dat ik een depanneur ben en dat ze op me kunnen rekenen, bijvoorbeeld als er iemand ontbreekt op de training. Sporadisch vul ik de ploeg ook nog eens aan op een wedstrijd. Supporter ben ik echter elke week! Met tal van spelers heb ik een vriendschapsband en we kijken verwonderd naar hun huidige successen.”

Ook Van Landschoot heeft zijn One-ambitie tijdelijk opgeborgen: “Ik heb heel bewust voor mijn studie gekozen en verblijf in de week in Leuven”, aldus de master-student kinesitherapie. “Plezier maken op en rond terrein blijft het doel. Als ik de ploeg en de jongere spelers enige rust kan bijbrengen, als ik mijn atletisch vermogen kan omzetten in energie en enthousiasme voor het team, dan ben ik al lang tevreden.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.