Sijsele trekt Leigh Enobakhare (ION Waregem) aan

Redactie KW

Sijsele One heeft de beoogde center voor volgend seizoen vastgelegd. Leigh Enobakhare komt de kern vervoegen.

Het duurde tot ver in de voorbije zomervoorbereiding vooraleer Sijsele One met Gilles Dierickx zijn gedroomde center kon vastleggen. Helaas koos Dierickx nog voor het einde van de heenronde voor een profcontract bij BC Orchies (Frankrijk). Ondertussen meende coach Kris De Pauw met Cristal Malalu de geknipte vervanger in huis gehaald te hebben, maar ook hij verkoos rond de jaarwisseling een Italiaans profcontract boven de Sijseelse reddingsplannen.

Sportief gezien ligt de degradatie intussen te wachten, maar er werd in stilte gebouwd aan de kern voor volgend seizoen. De komst van Leigh Enobakhare is daarvoor een enorme boost, want deze 2.07m grote Nigeriaan heeft een erelijst waar onder andere passages bij Okapi Aalstar, Antwerp Giants en BC Oostende op fungeren.

“Na onze wedstrijd tegen Waregem kwam hij zelf polsen of er voor hem een plaatsje in ons team vrij was,” verklaart Kris de Pauw. “Ik coachte hem nog bij Gent en dankzij die goede contacten bereikten we snel een overeenkomst. Leigh is een zeer aimabele jongen die de jongeren hopelijk op sleeptouw zal kunnen nemen. We blijven verder zoeken naar twee of drie spelers om volgend seizoen opnieuw competitief en met een nieuwe lei in Top Division Two te kunnen beginnen.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier