Sijsele One verliest inhaalwedstrijd tegen Gembo Borgerhout

© MD
Redactie KW

Geen weekendbasketbal voor Sijsele One, wel een thuiswedstrijd op maandag tegen Gembo Borgerhout One, dat twee dagen eerder nipt de finale van de beker van Vlaanderen verloor. Deze keer waren de bezoekers wel aan het feest: 68-77.

Op 19 januari werd de wedstrijd tegen Gembo Borgerhout niet gespeeld omdat één van de borden niet neergelaten kon worden. Omdat de reglementering niet volledig werd nageleefd, beslisten de bondsinstanties dat de partij opnieuw moest gespeeld worden.

De thuisploeg kwam meteen 4-9 achter, maar met een 14-2 tussensprint waren de rollen snel omgekeerd: 18-11. Een echte terugkeer van de Antwerpenaars zat er voorlopig niet in, want na het eerste quarter stond 22-18 op het bord.

Ook in het tweede quarter nam Sijsele 7 punten voorsprong (33-26), maar de slordigheden en de balverliezen stapelden zich op en aan de rust kon Gembo terugkeren tot 33-30.

Gembo leek de koffie het best verteerd te hebben, maar in plaats van over de Sijseelnaren te gaan bij 37-36, volgde een nieuwe tussensprint van 12-3 en stond er voor het eerst een tienpuntenkloof op het bord: 49-39. Het was voor de neutrale toeschouwer dan ook onbegrijpelijk dat die bonus bijna weggegeven werd (54-51 na 30′).

De ene bezoekende tegenstoot volgde nu op de andere, Hofmans gaf nog enige hoop met zijn 19de punt (waarna hij met een vijfde fout naar de bank moest), ook op het terrein was het aantal fouten niet meer te tellen en de reboundcijfers (32-53) weerspiegelden perfect het overwicht dat Borgerhout etaleerde. Toen De Coessemaeker beide vrijworpen miste bij 64-68 was de wedstrijd gespeeld.

HOFMANS 19, VANDEWALLE 10, DE COESSEMAEKER 12, ONGENAET 3, PALINCKX 13, Verborgt 3, Vervaele 8, De Baene, Buysse.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier