Sijsele One nog niet gered na achtste zege

Arno Vande Walle © (Foto VDB)

Omdat ook Antwerp Giants Two zijn wedstrijd van deze speeldag won, is Sijsele nog steeds niet zeker van behoud in de top division one. Het won zelf van Croonen Lommel One met 85-78.

De einduitslag laat zeker niet vermoeden dat Sijsele al aan de rust gewonnen spel meende te hebben. Het eerste quarter verliep nog gelijkopgaand. De bezoekers kwamen met een bom zelfs op voorsprong (5-7), maar Vandewalle antwoordde binnen de zes seconden met hetzelfde wapen. De Coessemaeker kon met twee korven voor een kleine bonus zorgen na 10 minuten: 22-18.

Daarna leek alles vanzelf te gaan: de bankzitters Verborgt, Vervaele en De Baene diepten de kloof uit en topscorer Ongenaet zorgde voor 33-23. Na een nieuwe tussenspurt van 11-1 mocht Palinckx de ruststand op het bord zetten: 52-33.

Niemand gaf nog om de kansen van de Limburgers, maar die gaven zich niet gewonnen. In het derde quarter haalden ze duidelijk overwicht (13-23), zodat er weer sprake was van een wedstrijd. Het werd pas echt heet in de laatste zes minuten toen Lommel eerst tot op 4 punten terugkeerde. Uitblinker Ongenaet leek rust en zekerheid te brengen (81-71), maar met een 0-7 en nog één minuut te spelen was alles weer mogelijk (81-78). Met twee gelukte vrijworpen en een beslissende steal mocht De Coessemaeker echter het laatste applaus in ontvangst nemen.

HOFMANS 10, VANDEWALLE 11, DE COESSEMAEKER 12, ONGENAET 22 en 10 rebounds, PALINCKX 13 en 10 rebounds, Verborgt 4, Vervaele 10, De Baene 3, Arschoot.