"We wisten dat zoiets kon gebeuren," aldus voorzitter Ivan De Craemer, "dus hadden we geen alternatief en moesten we hem laten gaan." Voor coach Kris De Pauw is dit de zoveelste tegenslag van het seizoen dat vooralsnog in mineur verloopt: "Tegen Melco speelden we zonder Gilles nog opvallend goed, maar eigenlijk doen we het nu zonder echte 5-speler."

Voorzitter De Craemer houdt zich op de vlakte als het over een mogelijke vervanger gaat: "We zijn daar momenteel niet actief op zoek naar, maar bekijken enkele pistes en hopen op een opportuniteit. In elk geval gaan we niet zomaar de eerste de beste aan de spelersgroep toevoegen. Als, en ik beklemtoon: als er iemand in de plaats van Dierickx komt, moeten we 100% zeker zijn dat het een aanwinst is."

Voor Gilles Dierickx zelf is dit natuurlijk een opportuniteit. Hij gaat aan de slag bij het Franse Orchies, nabij Lille. Bij BCO (Basket Club d'Orchies) krijgt hij een profcontract. De club staat middenin het klassement in Nationale Masculine 1B, een niveau dat te vergelijken is met dat van onze TD1, waarin Sijsele tegen de degradatie strijdt.

(MD)

"We wisten dat zoiets kon gebeuren," aldus voorzitter Ivan De Craemer, "dus hadden we geen alternatief en moesten we hem laten gaan." Voor coach Kris De Pauw is dit de zoveelste tegenslag van het seizoen dat vooralsnog in mineur verloopt: "Tegen Melco speelden we zonder Gilles nog opvallend goed, maar eigenlijk doen we het nu zonder echte 5-speler."Voorzitter De Craemer houdt zich op de vlakte als het over een mogelijke vervanger gaat: "We zijn daar momenteel niet actief op zoek naar, maar bekijken enkele pistes en hopen op een opportuniteit. In elk geval gaan we niet zomaar de eerste de beste aan de spelersgroep toevoegen. Als, en ik beklemtoon: als er iemand in de plaats van Dierickx komt, moeten we 100% zeker zijn dat het een aanwinst is."Voor Gilles Dierickx zelf is dit natuurlijk een opportuniteit. Hij gaat aan de slag bij het Franse Orchies, nabij Lille. Bij BCO (Basket Club d'Orchies) krijgt hij een profcontract. De club staat middenin het klassement in Nationale Masculine 1B, een niveau dat te vergelijken is met dat van onze TD1, waarin Sijsele tegen de degradatie strijdt.(MD)