Sijsele One mist seizoenstart dit keer niet

© (Foto MD)
Redactie KW

Het tweede seizoen in de top division one begint voor Sijsele beter dan het eerste. De thuiswedstrijd tegen Spirou Charleroi Two werd na een spannende achtervolging met 62-54 gewonnen.

Twee mislukte dunks van Dierickx, enkele slechte passes en veel slordigheden en er stond meteen 0-6 op het bord. Enkele scores van De Pourcq en co brachten nauwelijks soelaas, want na het eerste quarter hadden de bezoekers al een kloofje geslagen: 8-15.

Het tweede quarter begon dramatisch (11-22) en zelfs toen coach De Pauw voor een zoneverdediging koos, sloeg de motor niet meteen aan. Dierickx en Verborgt hadden een duidelijk overwicht in het rebounden, maar ze kwamen moeilijk zelf tot scoren. Een 10-2 vlak voor de rust en een buzzerscore van De Coessemaeker sterkten nochtans de overtuiging dat er meer in zat. De Sijseelse garde trok met 25-29 naar de kleedkamer.

Dat oponthoud had blijkbaar deugd gedaan, want De Pourcq en Delplancq trokken hun ploeg eerst bij (30-31), Dierickx, Van Impe en De Coessemaeker zorgden voor 42-38 na 30′.

Het werd zelfs 47-40, maar toen De Coessemaeker de driepunter van de tienpuntenkloof miste, sloot Spirou nog één keer aan: 49-48. Maes en Verborgt zorgden echter voor rust én punten, waarmee ze ook het lot van de Waalse bezoekers bezegelden.

MAES 12, DE COESSEMAEKER 10, DE POURCQ 4, DELPLANCQ 7, DIERICKX 6 (20 rebounds), De Baene 8, Verborgt 5, Van Impe 10.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier