Sijsele One loopt leeg, maar blijft hoopvol

© VDB
Redactie KW

Na Niels Vervaele (Avanti Brugge) lieten drie andere spelers weten dat ze na dit seizoen naar KB Gistel/Oostende Two vertrekken: Arno Vandewalle, Niels Hofmans en Kristof Ongenaet verlaten Sijsele One.

Steeds vroeger lijkt nu ook in het basketbal de transfermolen op gang te komen. Sijsele lijkt daarbij voorlopig in een slachtofferrol te zitten, want vier basisspelers kondigden al aan dat ze andere oorden opzoeken. Voor manager Rik Buysse is in bepaalde gevallen de sportethiek ver overschreden. “We vroegen veertien dagen geleden al aan alle spelers wat de intenties voor volgend jaar waren. De meeste gesprekken vonden nog voor nieuwjaar plaats, met een paar anderen werd vandaag gesproken.”

Bij de ‘nieuwe’ vertrekkers zitten Niels Hofmans en Kristof Ongenaet, die een aantal speeldagen misten omwille van blessures, en Arno Vandewalle, die veel speelgelegenheid kreeg door de onbeschikbaarheid van Hofmans en vooral verdedigend zijn plaats in het team en in tweede nationale verdiende.

Manager Rik Buysse en coach Kris De Pauw laten de moed echter niet zakken en bouwen ondertussen al aan een nieuw team. Ruben De Pourcq tekende als eerste bij en verwacht wordt dat ook Wout Verborgt en Tibo De Coessemaeker hun club trouw blijven. Met Mattias Palinckx werd een principiële overeenkomst gemaakt en de komst van een eerste versterking kan heel binnenkort bevestigd worden. “We maken verder prioriteit van het behoud in tweede nationale en rekenen erop dat ook de spelers nu met de juiste focus de komende opdrachten aanpakken.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier