Sijsele One in nauwe schoentjes

Coach Kris De Pauw geeft zijn team de nodige instructies. © MD
Redactie KW

Geen negende zege voor Sijsele One, dat door de winst van Antwerp Giants Two opnieuw op een degradatieplaats belandt. Bij Oxaco Boechout werd het 90-80.

De Sijseelnaren keken donderdagavond al sip toen Antwerp Giants bij Ekeren ging winnen. Dat was evenwel nog min of meer ingecalculeerd, maar dat de Antwerpenaren twee dagen later ook Melsele de baas zouden kunnen, was dat al veel minder. De enige remedie was dus: zelf ook winnen. Maar het pakte anders uit.

Coach Kris De Pauw begon met Vervaele en hield De Coessemaeker aanvankelijk op de bank. Hofmans hield zijn team goed in de wedstrijd 9-9 (halverwege het eerste quarter). De ingevallen De Coessemaeker zorgde zelfs heel even voor een minieme bonus (14-16 en 18-21), maar Oxaco repliceerde met een 8-0 op het einde van het eerste quarter.

Hoewel het verschil in het tweede quarter tot 9 à 10 punten opliep, wist Sijsele net voor de rust terug te keren tot 42-39 en dus alle hoop levendig te houden.

Lot uit handen

Toch bleven Hofmans en co steeds op een klein verschilletje hangen en bij 54-51 brak de veer. Het slotquarter werd bij 66-56 aangevat en dat verschil schommelde nog lichtjes, maar werd niet meer weggewerkt.

Hierdoor heeft Sijsele zijn lot niet meer in eigen handen. Op de slotwedstrijd (thuis tegen Melsele) moet het zelf winnen en erop speculeren dat de gouwgenoten uit Waregem (dat titelrijp lijkt) Antwerp Giants Two in eigen huis gaat verslaan.

HOFMANS 24, VANDEWALLE 10, VERVAELE, ONGENAET 6, PALINCKX 8, De Baene 3, De Coessemaeker 19, Verborgt 10.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier