Sijsele moest zonder Hofmans en Ongenaet aantreden en mét de wetenschap dat ze in de drie vorige wedstrijden hun voet naast die van de tegenstander konden zetten. Telkens werden ze echter met een miniem verschil geklopt. De klus tegen Basics Melsele/Beveren was natuurlijk van een andere orde, want de thuisploeg gaat mee aan de leiding in de top division one. Toch hielden de mannen van coach Kris De Pauw alweer heel lang stand.

Zoals de jonge traditie het wil, werd de start compleet gemist (15-3), maar Verborgt en co. vochten meteen terug (19-15 na 10'). Daarna wisselde de leiding geregeld tussen beide ploegen, zonder dat er een kloof geslagen kon worden.

Na de rust (41-37) leek Sijsele nog sterker te zijn geworden, het spelbeeld veranderde nauwelijks, maar ze wonnen het derde quarter met 15-17 en keerden volledig terug in de match (56-54). Wat gevreesd moest worden, werd ook bewaarheid: het gebrek aan rotatiemogelijkheden en rebounding deed de bezoekers finaal de das om.

Toch weer een lichtpuntje na deze speeldag: jeugdspeler Ruben De Baene mocht meer dan 20' opdraven en haalde 62% shotpercentage, waarvan 2 op 4 driepunters.

(MD)

VANDEWALLE 8, DE COESSEMAEKER 17, VERVAELE 8, VERBORGT 5, Palinckx 18, De Pourcq 7, De Baene 13, Buysse 2.

Sijsele moest zonder Hofmans en Ongenaet aantreden en mét de wetenschap dat ze in de drie vorige wedstrijden hun voet naast die van de tegenstander konden zetten. Telkens werden ze echter met een miniem verschil geklopt. De klus tegen Basics Melsele/Beveren was natuurlijk van een andere orde, want de thuisploeg gaat mee aan de leiding in de top division one. Toch hielden de mannen van coach Kris De Pauw alweer heel lang stand.Zoals de jonge traditie het wil, werd de start compleet gemist (15-3), maar Verborgt en co. vochten meteen terug (19-15 na 10'). Daarna wisselde de leiding geregeld tussen beide ploegen, zonder dat er een kloof geslagen kon worden.Na de rust (41-37) leek Sijsele nog sterker te zijn geworden, het spelbeeld veranderde nauwelijks, maar ze wonnen het derde quarter met 15-17 en keerden volledig terug in de match (56-54). Wat gevreesd moest worden, werd ook bewaarheid: het gebrek aan rotatiemogelijkheden en rebounding deed de bezoekers finaal de das om.Toch weer een lichtpuntje na deze speeldag: jeugdspeler Ruben De Baene mocht meer dan 20' opdraven en haalde 62% shotpercentage, waarvan 2 op 4 driepunters.(MD)