Sijsele One doet schitterende zaak in degradatiestrijd

© VDB
Redactie KW

Ze beginnen het te kunnen bij Sijsele One, close games winnen. Dit keer werd de maat genomen van Antwerp Giants Two: 88-91.

Nadat het twee weken eerder al lukte op het veld van Charleroi Two ging dit keer een andere Two-ploeg van een eersteklasser voor de bijl, al kostte het bloed, zweet en tranen. De Antwerpse jongeren bleven namelijk aanklampen tot aan het eindsignaal, maar finaal bewaarden de Sijseelnaren dit keer hun koelbloedigheid en werd de buit binnen gehaald.

Van bij het begin bleven de ploegen in mekaars spoor. Sijsele had een licht voordeel na het eerste quarter (17-20), maar de thuisploeg haalde het in het tweede quarter, zodat we gingen rusten bij 39-38.

Even leek het erop dat de mannen van coach Kris De Pauw afstand konden nemen, maar Antwerp antwoordde kordaat: 68-64 na 30′. Het verschil werd nog iets groter (72-66), maar met een 4-16 tussenspurt ging Sijsele op en over zijn tegenstander. Het werd nog nagelbijten tot het eindsignaal, maar uitblinker Hofmans miste niet meer en schonk zijn team kostbare punten.

Sijsele komt immers los van de laatste twee plaatsen en krijgt nu echt uitzicht op een verlengd verblijf in de top division one.

(MD)

Basket Sijsele One: HOFMANS 25, VANDEWALLE 14, DE COESSEMAEKER 17, ONGENAET 8, PALINCKX 10, Verborgt 14, Vervaele 3.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier