Senegalees talent van Real Madrid tekent bij Filou Oostende

Amar Sylla (17, 2m06), een Senegalese center/power forward van Real Madrid B, heeft een contract van drie seizoenen getekend bij landskampioen Filou Oostende.

© VDB

Als veertienjarige werd Sylla door Real Madrid weggeplukt bij de Seed-akademie in Thies. Het voorbije seizoen leidde Sylla de junioren van Real Madrid naar winst in het Adidas Next Generation Tournament van de Euroleague. Daar was hij goed voor gemiddeld 12,4 punten, 8,1 rebounds, 3,1 blockshots en 1,5 assists per match.

Ook won hij de voorbije seizoenen zowel het Spaans U16 als het Spaans U18-kampioenschap. In de Spaanse competitie trad hij met Real Madrid B in de vierde klasse aan. Sylla behaalde met de nationale U18-ploeg van Senegal in de zomer van 2018 zilver op het Afrikaans kampioenschap in Mail. Daar noteerde hij in zeven matchen gemiddelden van 13,4 punten, 9,4 rebounds en 2,3 assists.

Enkele weken geleden werd hij met Senegal vijftiende op de U19 World Cup in Kreta. De atletische Sylla zorgde voor gemiddeld 19,4 punten, 10 rebounds, 1,9 blockshots en 1,3 assists over zeven matchen. In het contract van Sylla met Oostende staat wel een opstapclausule indien de Senegalees kan ingaan op het aanbod van een NBA-team.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.