Selectie Belgian Cats kleurt West-Vlaams voor interland tegen Noord-Macedonië

© Belga

Rachid Meziane, de bondscoach op interimbasis van de Belgische basketbalvrouwen, heeft woensdag zijn selectie van twaalf speelsters bekendgemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Macedonië, donderdag om 20.30 uur in de Sportoase in Leuven.

De zeventienjarige Nastja Claessens (Waregem) is de nieuwkomer in de kern. Julie Allemand (Lyon) geraakte niet op tijd fit voor deze window met een enkelblessure.

Voor de wedstrijd van zondag tegen Bosnië wordt de selectie later deze week bekend gemaakt.

De Belgian Cats moeten winnen van Noord-Macedonië om op koers voor het EK te blijven. In november vorig jaar verloren de Belgische vrouwen in hun eerste voorrondewedstrijd met 87-81 in Bosnië. De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes stoten door naar het EK.

Selectie voor Noord-Macedonië:

Elise Ramette (Cadi La Seu), Antonia Delaere (Venezia), Laure Résimont (Kangoeroes), Emma Meesseman (Fenerbahce), Kyara Linskens (Montpellier), Hind Ben Abdelkader (Villeneuve-D’Ascq), Becky Massey (Estudiantes), Maxuella Lisowa-Mbaka (Elitzur), Billie Massey (Estudiantes), Julie Vanloo (Montpellier), Ine Joris (Kortrijk), Nastja Claessens (Waregem)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.