Sean Pouedet (19) wil met Kortrijk Spurs naar de top: “Het project triggerde mij”

Sean Pouedet maakte de overstap naar Kortrijk Spurs om meer wedstrijdervaring op te doen. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

Het is niet evident voor een jonge kerel uit Vilvoorde om in Kortrijk te komen wonen en er snel zijn draai te vinden in een grotendeels hertekende ploeg. In de voorbije matchen demonstreerde Sean Pouedet al zijn potentieel aan het Kortrijkse publiek. “Ik ben benieuwd hoe snel ik zal kunnen evolueren.”

“Vorig seizoen speelde ik bij Vilvoorde bij de heren A en trainde ik mee met Brussels”, vertelt Sean. “Sportief had ik de indruk bij Brussels wat vast te lopen en erg weinig speelminuten te krijgen. Ik was ook bij de Young Lions U20 actief en daarbij kon ik me volop uitleven. In het laatste EK deze zomer werden we achtste in de A-reeks, maar toch had ik de indruk dat er méér in zat. Assistant coach was Christophe Beghin, die intussen in Kortrijk al goed ingeburgerd is. Dat hij mij veel vertrouwen geeft, was een extra argument om op de voorstellen van Kortrijk in te gaan.”

“Het project zoals Kortrijk Spurs het heeft uitgetekend, leek me een mooie gelegenheid om al op jonge leeftijd meer wedstrijdervaring op te doen. Een team met jonge spelers met groeimarge, aangevuld met mannen met ervaring, dat triggerde mij. Ik was erbij toen Kortrijk Spurs vorig seizoen in Guco Lier de beslissende match speelde voor de titel, en had toen al getekend.”

Goeie teamgeest

“Om de trainingen – meestal tweemaal per dag – af te werken, heeft de club me de kans geboden om in Kortrijk te verblijven. Zo zijn de afstanden heen en terug geen probleem. In de ploeg kom ik met iedereen goed overeen. Met Brecht Guillemyn is de band nog net iets sterker. Ik ben vooral blij met de vele kansen die ik van de coaching staff krijg. Mijn doel is sowieso naar de BNXT League door te stoten. De teamgeest is prima, hier, en ik geloof erin dat we een uitstekende kans maken.”

“In de voorbije matchen toonde Nick Tomsick zijn waarde voor de Spurs. Het is een speler van een niveau hoger. Als hij zijn dagje heeft, mist hij haast niet. Tegen Ieper had hij bij de rust 27 punten op zijn naam. Als speler ben ik meer het type dat zoekt om kansen te creëren voor anderen. Ik denk wel dat ik als speler mogelijkheden heb, maar ik blijf realistisch. Ik ben benieuwd hoe snel ik zal kunnen evolueren.”

X-Mas-tournament

“Mijn basketopleiding bij de jeugd kreeg ik bij Vilvoorde. Dat is verbazend hoeveel talent daar al uit voortkwam. Ik herinner me nog dat we naar Kortrijk kwamen voor het X-Mas Tournament. De beker winnen lukte niet, maar er waren veel matchen van een uitdagend niveau”, aldus Sean, die naar acteur Sean Connery werd genoemd en via zijn vader Kameroense roots heeft.

Zaterdag 22 oktober om 20.45 uur: Kortrijk Spurs Gent Hawks

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier