Sampson versus Sampson in Basket Blankenberge Two – RHK Oostende One

© MD
Redactie KW

In eerste provinciale stond de eerste van de kustderby’s op het programma. RHK Oostende One haalde het nipt van Blankenberge Two (75-78), maar veel meer aandacht trok de match in de match: Daan versus zijn broer Dries Sampson.

Blankenberge keek meteen tegen 2-10 aan, des te pijnlijker omdat het gros van de bezoekende punten gescoord werden door Dries Sampson, één van de vele ‘Oostendenaars’, die voorheen voor Blankenberge speelden. Onder impuls van zijn broer Daan werd de kloof in het tweede quarter gedicht (21-16). De broederstrijd werd op het scherp van de snee gespeeld en er kwam tijdelijk meer evenwicht in de partij (29-28). Luyens, een andere ex-Blankenbergse speler, mocht helemaal vrij de ruststand op het bord zetten: 33-37.

Blankenberge begon met enkele fraaie acties aan de tweede helft, maar vergat dat Dries Sampson voor de tegenpartij speelde. Binnen de minuut potte hij drie bommen. Het ging plots veel te snel voor de thuisploeg. Onder impuls van de grote jongens keerde de kustploeg nog één keer terug (57-59). Daarna namen de bezoekers definitief over, al probeerde de thuisploeg met enkele fouten en driepunters van Daan Sampson nog een ultieme ommekeer te forceren.

Quarterstanden: 11-15/33-37/53-59/75-78.

Speelden voor Blankenberge Two: GADEYNE 3, CAUWELS 2, CASIER 3, BERNAERT 15, HOOLANTS 6, Sampson Daan 19, Onema 6, Goethals 6, Vandekerchove 12, De Rycker 3.

Speelden voor RHK Oostende Two: VAN AVERMAET 20, DEFREYNE B. 7, SAMPSON Dries 20, ENGELEN 2, DEFREYNE T. 8, Luyens 15, Albrecht, Jouret 1, Fordeyn 3, Brouns 1, Beirlant 3.

(MD)