Sam Van Rossom naar kwartfinales van de Eurocup

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Drie Russische clubs, twee Turkse teams, twee Spaanse ploegen en een Franse club zijn de kwartfinalisten van de Eurocup. Eén van hen is Gran Canaria, winnaar van de poule uit de reguliere competitie waartoe ook Telenet Oostende behoorde.

Eén ex-Oostendenaar is kwartfinalist. Sam Van Rossom vernederde met een dertiger Bayern Munchen in eigen arena. De spelverdeler was goed voor 8 punten (2 op 4 driepunters, 2 op 2 vrijworpen), 5 assists en 3 rebounds.

Ryan Thompson, vorig seizoen in het shirt van Oostende, sneuvelde met het Duitse Bamberg bij het Russische Lokomotiv Kuban Krasnodar. Thompson was goed voor 5 punten uit 1 op 6 tweepunters en 1 op 3 bommen.

De twee teams uit de Last 32-poule van Telenet Oostende, namelijk de Poolse kampioen Turow Zgorzelec en het Litouwse Lietuvos Rytas Vilnius, hebben de achtste finales niet overleefd. Ze sneuvelden respectievelijk tegen het Franse Paris Levallois en het Turkse Pinar Karsiyaka Izmir.

In de kwartfinales (17 en 25 maart) neemt Sam Van Rossom het met Valencia op tegen Khimki Moskou Regio. Er is een volledig Russisch duel tussen Unics Kazan en Lokomotiv Kuban Krasnodar. De andere kwartfinales zijn Gran Canaria-Izmir en Banvit Bandirma-Parijs.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier