Maandag legt de Belgian Lion zijn medische testen af. Valencia is de Spaanse kampioen en treedt dit seizoen aan in de EuroLeague. Van Rossom speelt al sinds 2013 bij Valencia, maar kreeg geen nieuw contract op het einde van vorig seizoen. Enkele maanden na zijn afscheid begint hij er dan toch aan zijn vijfde seizoen.

Voor Van Rossom in 2013 een contract tekende bij Valencia, speelde hij bij het Spaanse Zaragoza (drie seizoenen), het Italiaanse Pesaro (twee seizoenen), BC Oostende (drie seizoenen) en De Pinte (jeugd).

Van Rossom onderging eind mei een knieoperatie, revalideerde, en raakte net op tijd fit om begin september met de Belgian Lions te kunnen deelnemen aan het Europees kampioenschap. België overleefde de groepsfase niet op dat EK. Van Rossom onderhield vorige week zijn conditie bij de Belgische landskampioen Oostende.

Terug bij Valencia treft Van Rossom een nieuwe coach aan. Pedro Martinez vertrok. Txus Vidorreta is zijn opvolger. Vidorreta pakte met zijn nieuwe ploeg zaterdag al meteen de Spaanse Supercup.

(BV/Belga)