Sam Rotsaert verlaat Gistel-Oostende en wordt assistent bij Charleroi

Sam Rotsaert instrueert hier zijn jonge bende van Gistel-Oostende. © VDB
Redactie KW

Het nieuws sloeg in Oostende in als een bom. Sam Rotsaert verlaat Gistel-Oostende en trekt naar Charleroi. Hij wordt er assistent van Pascal Angillis en dat is ook al een Oostendenaar.

Gistel-Oostende is de satellietclub van Filou Oostende en de plaats waar de jonge talenten tijd krijgen om te rijpen. Sam Rotsaert is daar dé figuur, of liever gezegd was. Hij had het eerste team, dat in de top division one (zeg maar de tweede klasse) uitkomt, onder zijn hoede. Maar ook tal van jeugdploegen hadden er hem als (succes)trainer. De 37-jarige coach, zelf een jeugdproduct van Sunair Oostende, woonde haast op de club.

Maar nu vertrekt hij dus. En wel naar aartsrivaal Spirou Charleroi. Pascal Angillis was daar afgelopen seizoen zelf assistent en uiteindelijk interim-hoofdcoach. Hij werd in die functie bevestigd en in zijn zoektocht naar een nieuwe assistent kwam hij bij Sam Rotsaert uit. De Oostendenaar zadelt BCO dus op met een probleem. Want voor Gistel-Oostende mag/moet men nu op zoek naar een nieuwe duivel-doet-al.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier