Ruben Luyten trekt van Melco Ieper naar Oostkamp

© VDB
Redactie KW

Nadat het afscheid van een drietal basisspelers bekend geraakte, bleef Oostkamp niet lang bij de pakken zitten.

Met Ruben Luyten wordt een eerste aanwinst voorgesteld.

De Oostkampse coach Bruce Minne gaat volgend seizoen aan de slag bij Melco Ieper (Top Division One), Ruben Luyten (25) maakt de omgekeerde beweging. Bij Ieper was hij aan de slag sinds de zomer van 2014 en na drie seizoenen houdt hij het daar voor bekeken. Daarvoor speelde hij onder andere bij Latem/De Pinte en was hij een tijdje aan de slag als jongere met een dubbel statuut, zowel bij de Leuven Bears als bij Okapi Aalstar.

Forward

Bij Oostkamp zaten ze niet lang stil om vervangers te zoeken voor de vertrekkers. Jeroen Sercu (guard) en Pieter Maelegheer (center) kondigden aan om een trapje lager te gaan spelen bij Racing Brugge. Nadat Nathan De Meulemeester eerder onverwacht zijn overgang naar Hansbeke meedeelde, vond ploegmanager Serge Carton snel een forward die de lege plaats van de Oost-Vlaming zal invullen.

Ook Luyten is een Oost-Vlaming, die momenteel zijn studies ‘Onderwijs’ afwerkt en vanaf volgend schooljaar aan de slag gaat in een lagere school in de buurt van zijn woonplaats in het Aalsterse.

Oostkamp staat momenteel tweede in Top Division Two en aast nog steeds op promotie naar de voormalige tweede klasse.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier