Royal IV Brussel dient BM Waregem vijfde nederlaag toe

Waregem had zijn handenvol met het afstoppen van Brussel-speler Moris. © ELD

In Top Division Men 1 is Bent Merkschoenen Waregem er niet ingeslaagd om de volle buit mee te brengen uit de hoofdstad. Tegen Royal IV Brussel werd het 76-66.

Waregem, nog altijd zonder Aaron Van Vooren en Arne Steinbach, begon het best aan de partij, 7-14. Twee driepunter op rij van Guillemyn en Bruyneel zetten de 17-23 stand op het bord. In de tweede periode stokte de bezoekende scoringsmachine volledig. Het duurde meer dan vijf minuten vooraleer Bart Samaey de eerste punten liet optekenen, 30-25. Brecht Guillemyn knalde de 40-30 ruststand op het bord met een bom.

Na de pauze begon BM aan zijn inhaalrace. Via de broertjes Naudts werd de achterstand herleidt tot 4 eenheden, 47-43. Die kloof bleef behouden bij het ingaan van de slotperiode, 52-48. Bart Samaey bracht Waregem na ruim drie minuten spelen voor het eerst terug op voorsprong, 57-58. Lang duurde dit feestje niet. De thuisploeg nam terug de bovenhand en diende de jongens van coach Olivier Foucart hun vijfde nederlaag van het seizoen toe, met als eindstand 76-66.

Ondanks deze nederlaag blijft Waregem leider. Volgende week staat de Zuid-West-Vlaamse derby tegen Melco Ieper op het programma.