Robin Mestdagh en SKT One naar Limburg Two: “We maken ons op voor verste verplaatsing van het jaar”

Robin Mestdagh en Basket SKT Ieper One willen ook dit jaar weer een vooraanstaande rol spelen. (foto Bart) © VDB / Bart Vandenbroucke
Redactie KW

De spelers van Basket SKT Ieper One hebben een vrij weekend achter de rug. De wedstrijd tegen Gembas Knesselare One in de 1/16de finales van de Beker van Vlaanderen werd uitgesteld naar donderdag 11 november. Maar eerst staat zondag nog de verre verplaatsing naar Hubo Limburg United Two op het programma.

“Samen met Lommel is dat de verste verplaatsing van het seizoen”, weet Robin Mestdagh. “We vertrekken al ‘s middags met de bus in Ieper en zullen pas ‘s avonds laat terug thuis zijn. Natuurlijk speelt zoiets ook een rol, maar op papier moeten we de Limburgers aankunnen. Al is het wel zo dat zij in thuiswedstrijden vaak sterker staan dan op verplaatsing.”

Drie op vijf

De Limburgse club pakte in zijn eerste vijf wedstrijden twee overwinningen. De Ieperlingen staan voorlopig met een drie op vijf achter hun naam. Daarmee staan ze, samen met nog vier andere clubs, op een gedeelde derde plaats. “Daar zijn we best tevreden mee, zeker na onze moeilijke voorbereiding. We beseffen dat we nog niet op de top van ons kunnen acteren. Deze ploeg heeft nog veel groeimarge en dat stemt ons toch hoopvol. In onze reeks zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd. Dat merk je ook aan het klassement.”

Net als de voorbije jaren wil de ploeg van coach Bruce Minne ook nu weer een vooraanstaande rol spelen in Top Division One. “De play-offs moeten sowieso ons eerste doel zijn. En in tweede instantie moeten we dan voor een plaats in de top vier gaan, wat ons het thuisvoordeel zou opleveren in de eerste ronde.”

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.