Reacties na Iebac – Rapid Langemark

© VDB
Redactie KW

Iepac Ieper A won na een spectaculaire remonte de derby tegen Rapid Langemark. Beide coaches gaven hun visie over de wedstrijd.

Franky Deprez (coach VK Iebac):

“In de eerste helft was ons afwerkingspercentage (47%) ondermaats. Daarnaast benutten we slechts vier van onze dertien vrijworpen. Onze tweede helft was veel beter, we stonden conditioneel heel sterk. Ik had erop gehamerd dat we het niet mochten forceren, mijn spelers hebben dat goed uitgevoerd. We hebben ons stelselmatig teruggeknokt in de wedstrijd. Misschien hebben we ook wat geluk gehad, omdat er bij de tegenstander enkele steunpilaren werden uitgesloten. Ik ben een zeer trotse coach nu. Zonder onze gekwetsten pakken we misschien drie op drie.”

Frederik Geldof (coach Rapid Langemark)

“Ons eerste quarter was fantastisch. We waren enorm efficiënt en het samenspel was top. Het tweede quarter was iets minder, maar er was nog altijd geen vuiltje aan de lucht. Na de pauze lieten we Berquin te veel in de match komen. Onze defense in de tweede helft was te laks. Op voorhand zeiden we dat hier verliezen geen ramp zou zijn, na een twee op twee. Toch is het een zware ontgoocheling, want de manier waarop we onze mooie bonus nog weggeven is erg pijnlijk. Bovendien vond ik de refs in het laatste quarter met twee maten en gewichten fluiten. Nu de rug rechten en volgende week thuis tegen Erpe-Mere op zoek gaan naar onze derde zege.”

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier