REACTIES na BBC Spie Izegem – Wytewa Roeselare

© VDB
Redactie KW

De titel komt voor Wytewa Roeselare wal heel dicht. Toch wil kapitein Tom Rommens het woord kampioen nog niet in de mond nemen al beseft hij wel dat tweede provinciale nu wel zo goed als zeker is.

“We behaalden hier vandaag een schitterende overwinning. We wisten zeker dat het een close game zou zijn, maar winnen in Izegem is gewoon schitterend. Ik denk dat we vooral in de rebound de betere waren, maar ik moet zeker de hele ploeg feliciteren. Of we nu kampioen zijn, weet ik nog niet. Er zijn nog 10 wedstrijden, maar we hebben de beste kaarten. We moeten gewoon verder gefocust blijven en iedere wedstrijd met evenveel enthousiasme starten en de overwinning zoeken. Voor mezelf zou het schitterend zijn. Drie seizoenen geleden werden we kampioen in vierde en de twee daaropvolgende seizoenen konden we net niet promoveren. Nu naar tweede provinciale gaan zou de kers op de kaart zijn. De weg is echter nog lang, maar ik ben er van overtuigd dat we met de ploeg deze stress aankunnen en voor onze talrijke supporters de titel kunnen geven.”

REACTIES na BBC Spie Izegem - Wytewa Roeselare
© VDB

De ontgoocheling was natuurlijk groot bij BBC Spie Izegem two na de nederlaag tegen Wyewa Roeselare. Dries Vandamme probeerde de nederlaag te relativeren. “We hebben geknokt voor elke bal, maar uiteindelijk moeten we misschien wel zeggen dat Roeselare de beste ploeg was. De wedstrijd was bikkelhard, maar dat hadden we ook verwacht. We hadden prima getraind en iedereen ging er 100% voor. Ik denk dat de ploeg enkel nog kan groeien. Je ziet op bepaalde cruciale fases dat we nog niet genoeg ervaring hebben. De youngsters hebben alles gegeven, maar tegen een ervaren Roeselare lukte het net niet.”

“Ontgoocheld ben je natuurlijk, maar eigenlijk nog het meest op mezelf. Misschien wilde ik vandaag wat te veel verantwoordelijkheid nemen. Ik probeer steeds de tussenpersoon te zijn tussen de coach en de spelers en dat vraagt enorm veel kracht. Nu, er is nog niets verloren. We hebben de tweede plaats nog steeds in handen en dat levert ook een promotie op. Nu vooral gefocust blijven en volgende week de overwinning weer opnemen tegen het derde geklasseerde Poperinge. Als we deze wedstrijd kunnen winnen komt de promotie naar tweede provinciale meteen heel wat dichter.”

(PV – foto’s Bart)