Racing Brugge One ongeslagen na de heenronde

De ploeg. © MD
Redactie KW

In de nationale en landelijke basketreeksen bleven slechts drie ploegen ongeslagen na de heenronde. Racing Brugge One is er één van.

De nuchterheid zelve, en geen sprake van dat hij ook maar een millimeter naast zijn schoenen loopt, maar coach Gunther De Pauw (39) kijkt met tevredenheid terug op de voorbije dertien wedstrijden. “Phantoms Boom, onze evenknie in de B-reeks van tweede landelijke, en Kontich in TD2B zijn de enige andere ploegen in de hogere reeksen die nog niet verloren. Toch kun je het amper vergelijken: zij deden in het tussenseizoen opmerkelijke transfers, terwijl wij met ongeveer dezelfde ploeg aantreden.”

Toch lijkt Racing Brugge nu wél klaar om terug te keren naar eerste landelijke? “Vorig jaar botsten we op twee teams die tot de laatste speeldag meededen voor de titel en ons uiteindelijk de loef afstaken. Nu hebben we al minstens vier winstwedstrijden voorsprong op de eerste achtervolgers. Met Ryan Surmont hebben we iets meer aanvallend vermogen, maar daarnaast hebben de jonge gasten opnieuw stappen gezet. Verder ervaar ik de klik tussen de spelers onderling en de klik tussen de spelers en mezelf als zeer positief.”

Met zo’n grote voorsprong lijkt de titel en de promotie nu al een zekerheid. “Toch moeten we keihard blijven werken en gespaard blijven van pech of blessures. Zondag spelen we al de eerste wedstrijd van de terugronde bij Okapi Aalstar Two. Kunnen we die ook winnen, dan staan we er schitterend voor,” aldus nog de Racing-coach.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier