Pierre-Antoine Gillet (Filou Oostende): “Geen enkel team scoorde tien punten in vierde kwart”

Pierre-Antoine Gillet (rechts met het nummer 30) speelt momenteel op een heel hoog niveau.© VDB
Pierre-Antoine Gillet (rechts met het nummer 30) speelt momenteel op een heel hoog niveau.© VDB
Redactie KW

In de heenmatch van de kwartfinales om de beker van België steunde Filou Oostende vooral op zijn basis-vijf. Blikvanger bij dat kwintet was Pierre-Antoine Gillet. Zondagnamiddag volgt de terugmatch.

Djordjevic, Gillet, Mwema, Schwartz en Welsh vormden in de heenmatch de Oostendse basis-vijf. Heel uitzonderlijk kwamen zij ook samen in de 34ste minuut terug op het terrein. Antwerp Giants was tot 55-51 genaderd en Bleijenbergh voegde bij de invalbeurt snel een korf bij: 55-53.

Toen sloten de rood-gelen de verdediging compleet. Alleen op de vrijworplijn konden Bleijenbergh en Branch nog een puntje scoren. Veldkorven gunde Oostende aan zijn opponent niet meer. Schwartz en Gillet (zijn zesde bom!) knalden wel nog elk een driepunter door de Antwerpse mand. Zo won Oostende met 64-55.

Ja, Gillet scoorde zes op zeven bommen, een gemiddelde van 85,7 procent. In totaal was de man met de stevige baard goed voor twintig punten, acht rebounds, twee assists en twee steals. Heel Oostende was blij met Gillet. “Ik ben ook gelukkig in dit team. Dit was een mooie avond voor mij”, glimlacht Gillet.

Goede reactie voor rust

“De zege in de heenmatch is het belangrijkste. Daarnaast keken we om een zo groot mogelijk verschil uit te diepen. We konden het beter gedaan hebben. We konden vroeger in de avond Antwerp duidelijker gepijnigd hebben. Natuurlijk wisten we dat ze na twee opeenvolgende competitienederlagen stevig zouden reageren. Antwerp begon de match het meest agressief. Zij zetten de toon”, aldus de man in vorm.

“Normaal zou het omgekeerd moeten zijn in onze arena. Maar we veerden goed op. Die 15-0-reactie voor de rust was heel belangrijk. Uiteindelijk rondden we deze wedstrijd goed af.” Het was een defensieve match die de intensiteit van beide ploegen aantoont. De stevige verdediging viel vooral in het vierde kwart op. Geen van beide teams scoorde tien punten.

“Best gek hé! De coach stelde een goede verdediging als doel voor de match. Het werd een schitterende verdediging! Wij hebben de beste opties gevonden. We onthouden vooral dat we slechts twintig punten na de rust incasseerden . Daarnaast werken we nog aan enkele kleine punten”, aldus Gillet.

Geen schoonheidsprijs

“Zondag zal Antwerp Giants alles op alles zetten. Het is de vierde confrontatie tussen beide teams deze maand. We hebben al drie op drie maar deze vierde match is de belangrijkste. We willen opnieuw naar de bekerfinale. Sommigen noemen deze match op zondag de finale voor de finale. Het zal een stevige match worden, wellicht zonder schoonheidsprijs maar heel intens.”

Veel geheimen hebben beide teams niet meer voor elkaar, aldus Gillet. “We hebben bijna alle info, misschien te veel info. Ik zal niets verklappen behalve dit: we moeten onze rebounds in verdediging nog beter verzorgen. De meeste punten die we slikten, kwamen tot stand uit tweedekansshots van Antwerp Giants op basis van hun offensieve rebounds. Zij hebben veel gestalte en veel atletisme. Ze bewegen ook heel goed. Wanneer we die rebounds beter controleren, moeten we ons minder zorgen maken”, meent Gillet.

Filou Oostende heeft dus een bonus van negen punten voor de terugmatch. Antwerp Giants, dat een week eerder in competitie maar 64 punten kon scoren tegen Oostende, zag zijn productie nu beperkt tot 55 eenheden. Sporza-televisie zendt de terugmatch Antwerp Giants-Filou Oostende zondagnamiddag vanaf 15.30 uur rechtstreeks uit.

(PR/ foto BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.