Pierre-Antoine Gillet en Thomas Welsh naar Filou Oostende

Pierre-Antoine Gillet, hier met shirtnummer 31, speelde in het seizoen 2018-2019 voor Tenerife. © PR
Redactie KW

Power forward Pierre-Antoine Gillet en de Amerikaanse center Thomas Welsh brengen de kern van landskampioen Filou Oostende tot twaalf spelers.

“Een heel stabiele basis, die uit acht spelers van vorig seizoen bestaat, zal worden aangevuurd door topcoach Dario Gjergja, die zijn engagement voor de club voor vijf jaar heeft verlengd. De voorbije maanden hadden we het team al versterkt met twee supertalenten, de Belg Haris Bratanovic en de Servo-Kroaat Mario Nakic. Vandaag melden we trots dat we het jonge team kunnen aanvullen met twee extra krachten”, zegt algemeen coördinator Marie De Clerck.

“Met Thomas Welsh (24, 2m13) hebben we een goed passende, vlot scorende en sterk reboundende center getekend. Welsh deed ervaring op in de NBA. Gedurende het seizoen 2018-2019 stond hij elf matchen op het veld van de Denver Nuggets. Het vorige seizoen speelde hij voor Greensboro Swarm in de NBA G-League”, vertelt De Clerck over de Californiër die een contract van één seizoen tekende.

Ook de Belgische international Pierre-Antoine Gillet (29, 2m01) verdedigt komend seizoen de rood-gele kleuren van Filou Oostende. “Als betrouwbare, hard werkende en raak shottende power forward is hij een absolute meerwaarde voor de ploeg van coach Gjergja”, meent Marie De Clerck. “Van 2013 tot 2017 speelde hij al voor Oostende. Daarna vertrok hij naar het Franse Chalon en de Spaanse clubs Tenerife en Fuenlabrada. Gillet tekende een contract van drie jaar.”

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier