Phantoms Boom te sterk voor ION Basket Waregem

Saar Bogaert tussen vier speelsters van Phantoms Boom.© (Foto ELD)
Saar Bogaert tussen vier speelsters van Phantoms Boom.© (Foto ELD)
Redactie KW

Nadat ION Basket Waregem de heenwedstrijd al voor een stunt zorgde, kon het daar dit keer geen vervolg aanbreien. In de Braxhall werden het stevige 95-67-cijfers.

Waregem mistte Marthe Devoldere door een blessure, maar kon rekenen op de piepjonge Pauline Bayart. Claessens opende de score vanop de vrijworplijn. Het trio S. Bell – Goyvaerts – Van Buggenhout knalde ION vanop afstand naar een 27-16 achterstand na 10 minuten. Ook de tweede periode werd opgang geschoten met een bom. Niet toevallig uitblinkster Van Buggenhout zette de twintiger op het bord halfweg met een driepunter: 50-29.

Na de koffie vond Waregem beter de weg naar de ring. Bommen van Bogaert, Marcou en M. Vanhoutte brachten de bezoekers echter geen stap dichterbij. 77-51 na driekwart spelen.

Youngster Bayart vatte de slotperiode aan met 4 punten op rij. Ook Van Melle deed haar duid in het zakje waardoor we een gelijk opgaande eindfase kregen. Eindstand 95-67. Geen vierde zege voor Waregem dat zaterdag op bezoek gaat bij Namur Capitale, de ploeg van Hanne en Philippe Mestdagh.

Coach Frederic Claessens van Waregem was ontgoocheld over de prestatie van zijn team. “Boom liet ons alle kanten van het terrein zien”, zucht Claessens. “Er was geen fighting Spirit terug te vinden in mijn team. Al moet ik toegeven dat Boom fysiek sterker was. Wij kregen te weinig scores van verschillende speelsters. Wat in Waregem tegen hen wel lukte, werd ons hier al snel ontnomen.”

Aan de overkant kon coach Sven Van Camp wel met een tevreden gevoel richting de topper tegen SKW dit weekend. “Naar ons gevoel moesten we iets laten zien na de zwakke prestatie in Waregem. We waren het aan onszelf verplicht en hebben dat dan ook gedaan. Plots begon het shot te vallen en waren we vertrokken. We hopen nu het seizoen nog positief af te sluiten met enkele mooie resultaten. We hebben een beetje teveel verloren naar ons goesting.” (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.