Pascal Coudyser traint zowel de dames van Blue Cats Ieper Two als de Heren Two van Poperinge

Blue Cats Ieper Two pakte in eerste provinciale bij de dames vorig weekend uit met een 51-56-overwinning op bezoek bij BBC Koksijde. Coach Pascal Coudyser, ook coach van de tweede Poperingse herenploeg, hoopt dit weekend tegen Wibac Sint-Eloois-Winkel de derde opeenvolgende zege te boeken.

© Pascal Coudyser. (Foto EF)

BBC Koksijde werd afgelopen weekend met 51-56 geklopt. “We wisten dat er enkele ervaren speelsters bij Koksijde zaten voor wie we alert moesten zijn“, vertelt Pascal Coudyser. “En het draaide ook zo uit. Ze wogen enorm door op onze verdediging. Aan de rust stonden we nog goed op voorsprong, maar in een slechte derde quarter van onze kant kwam Koksijde gevaarlijk dicht. We lieten te veel open doelkansen liggen en waren minder gefocust in verdediging en rebound. Door de defense weer wat aan te scherpen konden we de zege alsnog veilig stellen.”

De volgende opdracht is een thuiswedstrijd tegen Wibac Sint-Eloois-Winkel. “Het is een ploeg die moeilijk tot scoren komt, maar dat hadden wij tot voor kort ook. Het zal maar gebeuren dat ze net tegen ons hun draai vinden. Het is een wedstrijd die we kunnen winnen, maar dan moeten we alert en gefocust zijn. We zijn een jonge ploeg met veel enthousiasme en daarvan moeten we profiteren.”

Druk seizoen

Persoonlijk had ik ingeschat dat we de top vijf konden halen, maar momenteel lossen we die verwachtingen niet in. Vele mensen schatten ons hoger in, maar als je nooit voltallig bent op training, is het heel moeilijk om automatismen te vinden. Er gaat meer tijd over om zaken aan te leren, maar beetje bij beetje komt het wel. We verloren twee keer heel krap tegen Kortrijk en Avanti. Had het geluk toen aan onze zijde gestaan, dan stonden we nu al een pak hoger.”

“Het is voor mij best wel een druk seizoen, omdat ik ook de herenploeg Two van Poperinge coach. Ik amuseer me en het is ontzettend leuk om die afwisseling te hebben tussen het heren- en damesbasketbal. Velen praten over damesbasketbal alsof het niets is. Bij de heren is het fysieke en de snelheid veel belangrijker, maar ik ben nog altijd aangenaam verrast van het niveau dat ik bij de dames elke week mag aanschouwen.”

(BV)

Zondag 25 november om 13 uur: Blue Cats Ieper Two Wibac-Sint-Eloois-Winkel One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.