Pascal Angillis stuurt Limburgers naar winst tegen BC Oostende

Jean Salumu was met 16 punten een lichtpunt bij BCO. © BELGA

Een 26-10-score in het tweede kwart was bepalend voor de 80-65-nederlaag die BC Oostende vrijdagavond in Hasselt leed. Coach Pascal Angillis, geboren in Oostende, leidde Limburg United naar een pittige zege.

Jekiri (4) en Salumu (2) schreven na 1’26” een 0-6-score op het bord. Oostende miste nog steeds Myers (buikspieren). Met 13 punten had Salumu een groot aandeel in de 23-24-voorsprong na het openingskwart. Buza en Kuridza verhoogden in de elfde minuut het verschil naar 23-28. De thuisploeg nam daarna de teugels in handen. Spicer nam vanaf 29-28 de leiding over en hij dunkte naar 34-28. Op anderhalve minuut van de rust overschreed Giancaterino met een bom de tienpuntengrens: 41-30. Harris legde met een driepunter de 49-34-rustscore vast.

Het verschil in productie situeerde zich vooral in de driepunters: 8 op 14 voor Limburg tegenover 2 op 10 voor Oostende. Halverwege de match telde Kuridza 10 punten en 7 rebounds. Salumu had met 13 punten, 3 assists en 4 uitgelokte fouten de beste computerevaluatie bij Oostende.

Unruh vatte het derde bedrijf met een bom aan: 52-34. Na een technische fout voor de Oostendse bank flirtte Unruh na 23′ al met de twintiger: 57-38. Hij scoorde een vrijworp maar hij kon de volgende actie niet afronden. Vier minuten later plofte Delalieux toch 64-43-cijfers op het bord. Dit was de tiende Limburgse bom uit 17 pogingen.

Na het halfuur (68-52) driepunterden Schwartz en Mihailovic opnieuw naar een tienpuntenverschil: 68-58. Dit waren pas de vierde en vijfde bom van Oostende. Unruh en Harris hadden geen zin in een spannende slotfase. Onmiddellijk sprintten ze weg naar 74-58. BCO won het laatste kwart wel met 12-13 maar verloor de match toch met 80-65.

Beste Oostendenaar was Jean Salumu (16 punten, 1 rebound, 5 assists, 7 uitgelokte fouten) voor Marko Kuridza (12 punten, 9 rebounds, 1 assist, 2 uitgelokte fouten). Zondagavond is BC Oostende om 20.30 uur gastheer voor Limburg United. (PR)