Pascal Angillis niet langer coach van Spirou Charleroi

Pascal Angillis staat niet langer op de loonlijst van Spirou Charleroi. © foto Belga
Redactie KW

Spirou Charleroi en zijn Oostendse coach Pascal Angillis hebben in een zogenaamd onderling overleg hun samenwerking beëindigd. Dat hebben de Spirous bekendgemaakt.

Na enkele speeldagen van deze competitie legde Pascal Angillis tijdelijk zijn taak als coach van Charleroi neer om zijn zieke zoon Sidy bij te staan. Assistent en vriend Sam Rotsaert nam tijdelijk de leiding van de eerste ploeg over en hij deed dat heel goed. Voor alle betrokken partijen was het wel duidelijk dat Pascal Angillis later zou terugkeren in zijn functie. Die woorden zijn nu weggewaaid. Ze zijn niets meer waard.

“Vele jaren was Pascal actief bij Spirou in verschillende functies en met slechts één doel in het hoofd: de club groter maken“, lezen we in het persbericht. “In die missie is hij met brio geslaagd, altijd met hetzelfde motto: “We Over Me”. Pascal heeft dat motto trouwens gelanceerd. We willen Pascal hartelijk bedanken voor al zijn werk. We hebben zijn professionalisme en menselijke warmte enorm geapprecieerd. Hij is een ware gentleman die in moeilijke situaties steeds het welzijn van de club voor ogen had.”

Spirou Charleroi geeft geen reden op voor het afscheid van Pascal Angillis. Alleen naïevelingen geloven de uitspraak dat het in onderling overleg gebeurde. De plichtbewuste en heel getalenteerde Pascal Angillis is vanaf heden dus beschikbaar voor een nieuwe basketploeg. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier