Opnieuw miniem verlies na close game voor Sijsele One

Redactie KW

Het is intussen een herhaalverhaal geworden: Sijsele One speelt voor wat het waard is en gaat in de slotseconden onderuit. Tegen Oxaco Boechout One werd het 69-67.

Toch zit er kleine nuances in het wekelijkse wedstrijdverslag: in tegenstelling tot de voorbije weken misten de mannen van coach Kris De Pauw hun start volledig: 13-1. Het werd dus een lange achtervolgingsrace die net geen ‘happy end‘ kende.

De jonge De Baene mocht al vroeg opdraven en toonde meteen zijn aanwezigheid met een bom (13-4). Het inspireerde ook enkele ploegmaats, die milderden tot 15-9. De thuisploeg ging met een nieuwe tussenspurt naar 22-11, maar moest nog twee scores toestaan op het einde van het eerste quarter: 23-16.

Verborgt en Delplancq zorgden voor aansluiting (25-24) en even later zette Van Impe zelfs 27-30 op de tabel. De metamorfose bleef echter niet duren en het tweede quarter kabbelde voort zonder dat er een echte kloof geslagen werd: 38-35.

Ook na de pauze kwam er nauwelijks afscheiding. Beide ploegen losten mekaar integendeel haast met de regelmaat van de klok af om één of enkele puntjes voorsprong te nemen, maar de spanning bleef doorlopend in de wedstrijd.

Bij 52-48 ving Sijsele met hernieuwde moed het slotquarter aan. Maes en De Pourcq zorgden meteen voor 52-53, De Coessemaeker leek alleen nog met fouten af te stoppen en kroonde zich zelfs tot reboundkoning en Verborgt vond geregeld de weg naar de korf (56-59). Oxaco kraakte, maar brak niet. Het mocht zelf meermaals naar de vrijworplijn, terwijl Sijsele drie driepuntpogingen op rij miste (63-61). Van Impe en Verborgt zorgden voor nieuwe moed (63-66), maar thuisspeler Vervoort werd de held van de avond met twee bommen in de slotminuut.

(MD)

DE POURCQ 2, DE COESSEMAEKER 13 (en 10 rebounds), VAN IMPE 12, VERBORGT 15, MALALU 4, Maes 12, De Baene 3, Delplancq 6.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier