Oostkamp One in Beker van België én Vlaanderen: “Vooral ervaring opdoen en genieten”

Redactie KW

Wat een topweek in het seizoen en de geschiedenis van de Merels moet worden, werd de voorbije dagen doorkruist door corona-zorgen. Omdat de wedstrijd van vorig weekend werd uitgesteld, dreigt nu een overvolle kalender. Maar de bekerwedstrijden die zaterdag en woensdag geprogrammeerd staan, krijgen de eerste aandacht.

Ploegmanager Philip Meulebrouck zit met de handen in het haar. “We vonden het al onbegrijpelijk dat we in hetzelfde weekend zowel voor de beker van België als van Vlaanderen het parket op moesten, maar we spraken met Waregem af om mekaar enkele dagen later partij te geven. Trainen is er tussendoor niet bij, want de zalen blijven dicht. Tot overmaat van ramp wordt de uitgestelde wedstrijd tegen Nijvel naar 11 november verschoven. Nu nog een zaal vinden.”

Kansloos?

Zo penibel ziet coach Gerrit Major de gewijzigde kalender nog niet in: “We gaan ons eerst concentreren op de achtste finale tegen Okapi Aalst. Het is een unieke kans om zo ver door te kunnen dringen in de Belgische beker en een ploeg te mogen ontvangen waar de motor duidelijk is aangeslagen. Ik zal mijn spelers op het hart drukken dat dit de gelegenheden zijn om ervaring op te doen en te genieten. We missen onze topschutters Renzy Berquin en Jules Robijns en lijken kansloos, maar toch gaan we proberen om iets op poten te zetten. Ik heb nog genoeg contacten in de hoogste afdeling om kennis op te doen over de tegenstander”, knipoogt hij.

Kansrijk?

De daaropvolgende maandag- en dinsdagtrainingen vallen weg, want op feestdagen blijven de zalen gesloten. “Heel jammer,” weet Major, “de spelers krijgen drie rustdagen en we zullen de wedstrijd tegen Waregem vooral op papier moeten voorbereiden. In principe is dat ook een mooie affiche, maar omdat we er een midweekwedstrijd van moesten maken, verhuizen we naar de zaal in Ruddervoorde en gaat er wat belangstelling verloren. Doorgaan zou mooi zijn, maar het is geen pure prioriteit. Maar je kent onze ploeg: telkens we het terrein betreden, willen we winnen.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier