Oostkamp naar halve finale na zege tegen Waregem

Redactie KW

In de kwartfinale van de beker van Vlaanderen won Oostkamp de derby tegen Waregem. Beide ploegen misten basisspelers, maar de thuisploeg verdoezelde dat het best: 94-78.

Cedric Berquin plukte de eerste rebounds weg en gedurende enkele verkenningsminuten ging er niets door de ring. Rens van Ravensteijn zette Oostkamp echter op het goede pad en trok zijn maats mee naar 22-12. Arne Steinbach en J’Nathan Bullock milderden op het einde van het eerste quarter tot 29-21.

De thuisploeg bleef de voorgift van 5 punten verdedigen, maar Enoma Enobakhare toonde steeds meer meesterschap onder de baskets en leek de aansluiting te maken (33-30), toen hij kortstondig met een blessure naar de kant moest. Voor de Merels was dit het signaal om de marge weer op 10 punten te brengen: 42-32 met onder andere twee bommen van Renzy Berquin. Jacob Marcou en Giel Vantournhout hielden de Waregemse kansen aan de rust gaaf: 49-41.

Tienpuntenkloof

Bullock en Feyers begonnen fors aan de tweede helft (49-46), maar Jorn Debrock en Renzy Berquin klauwden terug: 65-56. Het vervolg van het derde quarter was warrig, met balverliezen, fouten en vrijworpen aan beide kanten: 67-60.

Toen Van Ravensteijn zijn ploeg weer een tienpuntenkloof bezorgde, zag het er goed uit voor Oostkamp. Stijn Zutterman kreeg binnen de minuut echter twee persoonlijke fouten. Zijn coach Wim Meiresonne haalde zijn guard heel even naar de kant, maar zag daarna hoe hij de wedstrijd in een beslissende plooi legde. Met enkele individuele acties zette Zutterman 88-71 op het bord op 4 minuten van het einde en die bonus gaven de thuisspelers niet meer weg.

In de halve finale wacht een dubbele confrontatie met Melco Ieper One van ex-coach Bruce Minne.

Oostkamp One: ZUTTERMAN 14, DEBROCK 10, ROBIJNS 4, C. BERQUIN 11, VAN RAVENSTEIJN 20, Pauwaert 7, R. Berquin 18, Timmerman 3, Freuze 2, Tchako.

ION Waregem One: FEYERS 4, STEINBACH 14, VANTHOURNOUT 7, BULLOCK 15, ENOBAKHARE 17, Marcou 20, Omalongandjo 1, Marreel, Vanfleteren.

(MD/ foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier