Oostkamp mist gouden punten in Houthalen

Bruce Minne: "we staan voor de matchen van de waarheid." (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Anders dan de uitslag laat vermoeden, miste Oostkamp in het verre Limburg de kans om gouden punten mee te brengen naar de Valkaart. Daarmee keert het gevoel van ‘net niet’, dat ook voor de winterbreak al heerste, terug.

De Merels begonnen goed aan de wedstrijd en zetten aanvallend een gave prestatie neer in het eerste quarter: 20-26. Ook in het vervolg voor de rust bleef de bonus aan de bezoekerskant staan, maar de 41-45 was toch wat ontgoochelend. “We misten 3 à 4 makkelijke korven, wat ons een tienpuntenkloof had kunnen opleveren. De kopjes gingen dus toch weer naar beneden”, sakkerde Bruce Minne.

Concentratieverlies?

Na de herneming ging het gedurende enkele minuten helemaal mis. De thuisploeg profiteerde maximaal, nam na vijf minuten over (56-53) en zette op tien minuten een 27-15 neer. Oostkamp probeerde nog te milderen maar de Limburgers lieten geen terugkeer meer toe.

“Meer dan een handvol noodlottige minuten waren het niet, maar we grijpen naast de punten”, analyseerde Minne de tweede helft. “Nu staan we voor de matchen van de waarheid. Volgende week ontvangen we rechtstreekse concurrent Soba Antwerpen. In de heenmatch verloren we met amper drie puntjes, nu winnen met een groter verschil betekent een dubbele bonus. Daar gaan we de komende week op hameren.”

Quarterstanden: 20-26/41-45/68-60/85-73.

Speelden: Sercu 2, Buysse 7, De Meulemeester 15, Berquin C. 23, Scheirs 7, Veldeman 8, Kamen 11.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier