Oostkamp kan niet stunten bij Gembo

Jeroen Sercu. © VDB
Redactie KW

Even zag het ernaar uit dat Oostkamp meteen voor een stunt zou zorgen in de Top Division One, maar de Antwerpse gastheren werden net op tijd wakker om niet op een verrassing te lopen tegen de nieuwkomer in de reeks.

Coach Minne zag zijn mannen een schitterende eerste helft brengen. Met attractief basketbal en snelle balwisselingen werd Gembo Borgerhout bijwijlen van het kastje naar de muur gespeeld. Na de eerste tien minuten stonden er niet eens overdreven cijfers op het bord: 22-27. Het tweede quarter was zowaar nog beter en aan de rust (34-46) leken de Merels op rozen te zitten.

Ommekeer

De bonus werd na de pauze veel te snel weggegeven. Halverwege het derde quarter hingen de bordjes al in evenwicht (52-51). De thuisploeg was zeer gretig en agressief uit de kleedkamer gekomen en Oostkamp maakte te veel fouten. Simon Buysse was er door blessure niet bij en ook Cedric Berquin had last van een ontsteking, een oude blessure, en kon maar één helft spelen. Dat beperkte de rotatiemogelijkheden van coach Minne, die ook vaststelde dat de vooraf gemaakte afspraken niet nagekomen werden.

Het derde quarter eindigde op een fatale 36-15. Gembo gaf de voorsprong niet meer prijs, de Merels bleven basketten en keerden met een goed gevoel terug uit het Antwerpse. De verplaatsing naar één van de sterkste ploegen uit tweede klasse, de huidige Top Division One, werd met een goed gevoel afgesloten, hoewel het gemis en de wenkende kans op een stunt overheerste. Eindstand: 87-75.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier