Oostendse vijf op vijf tegen Antwerp Giants

In het Sportpaleis van Antwerpen heeft Oostende tijdens de “Night of the Giants” met 63-68 van Antwerp Giants gewonnen. Gibson, Serron, Salumu en Boukichou eindigden in de dubbele cijfers.

Met één vrijworp en twee lay-ups opende Serron in de eerste anderhalve minuut tot 0-5. Twee punten van Serron voegden zich bij zeven opeenvolgende eenheden van Katic om de score van de vijfde tot de zevende minuut van 7-9 in 7-18 te loodsen. Pas op het einde van de negende minuut voerde Gjergja zijn eerste wissels door. Eerst Boukichou in plaats van Katic, meteen gevolgd door Beal in plaats van Djordjevic. Met een driepunter bracht Smith de thuisploeg bij 29-27 aan de leiding. Topschutter Waldow legde de 33-33-rustcijfers vast.

In het derde kwart stuurde Serron de bezoekers naar 33-37 maar Dillard tekende aan 46-42 een vierpunten-voorsprong voor Antwerp Giants aan.

Aan het halfuur leidde Antwerp Giants met één punt, 46-45. Na 48-47 duwden Gibson, Salumu, Beal en Boukichou door naar 48-57. Met nog drie minuten op de klok hield Beal het verschil bijna even hoog, toch op acht punten bij 53-61. In de voorlaatste minuut milderde McKinney tot 59-62 en Mwema miste de bom van de gelijkmaker. Met nog 45 seconden op de klok joeg Dillard de spanning in het Sportpaleis: 61-62. Met een jump-shot en daarna twee vrijworpen van Djordjevic na fout van Mwema grijpt Oostende aan 61-66 toch de overwinning. De Giants naderden na een time-out via Waldow naar 63-66 maar Salumu legde aan de vrijworplijn na fout van topschutter Waldow de 63-68-eindstand vast. Oostende heeft dit seizoen een 5 op 5 tegen Antwerp Giants; vier zeges in de reguliere competitie en winst in de bekerfinale.