In de zomer van 2018 verliet Jean Salumu Oostende en iets later bekwam hij een akkoord met de Turkse eersteklasser Sakarya BSB. Na enkele maanden verliet hij dat team en vond hij nieuw onderdak bij de Italiaanse traditieclub Varese waarmee hij de halve finales van de FIBA Europe Cup behaalde.

De Belgian Lion blijft dus in het land van de laars basketten. Hij tekende een contract bij Pistoia dat vorig seizoen op de vijftiende en voorlaatste plaats eindigde. Op 25 september speelt Pistoia zijn eerste match van het Italiaanse seizoen, op verplaatsing in Trentino. Op 29 september ontvangen Salumu en co Virtus Bologna, de winnaars van de Champions League.

Voor wie Salumu ter plaatse wil aan het werk zien; Pistoia bevindt zich in Toscane, ten noordwesten van Firenze. Een treinreis van Firenze naar Pistoia duurt een halfuurtje. Twee jaar geleden was Pistoia de culturele hoofdstad van Italië.

(PR)

In de zomer van 2018 verliet Jean Salumu Oostende en iets later bekwam hij een akkoord met de Turkse eersteklasser Sakarya BSB. Na enkele maanden verliet hij dat team en vond hij nieuw onderdak bij de Italiaanse traditieclub Varese waarmee hij de halve finales van de FIBA Europe Cup behaalde. De Belgian Lion blijft dus in het land van de laars basketten. Hij tekende een contract bij Pistoia dat vorig seizoen op de vijftiende en voorlaatste plaats eindigde. Op 25 september speelt Pistoia zijn eerste match van het Italiaanse seizoen, op verplaatsing in Trentino. Op 29 september ontvangen Salumu en co Virtus Bologna, de winnaars van de Champions League.Voor wie Salumu ter plaatse wil aan het werk zien; Pistoia bevindt zich in Toscane, ten noordwesten van Firenze. Een treinreis van Firenze naar Pistoia duurt een halfuurtje. Twee jaar geleden was Pistoia de culturele hoofdstad van Italië.(PR)