Oostende wint vlot van Limburg United

Rasko Katic van Oostende wordt foutief afgestopt. © foto VDB

Oostende gaat als co-leider met Antwerp Giants de kleine winterstop in. Op de dertiende speeldag wonnen de Zeekapiteins vlot met 93-70 van Limburg United.

Zes tweepunters aan 100 % én een bonusvrijworp van Katic vormden de hoofdbrok van de 18-3-score na 4’04”. Inside verbleekten de Limburgers bij zoveel Oostendse efficiëntie en kracht. Djordjevic deelde in dat openingskwart zeven assists uit. Bommen van Simons en Lasisi knaagden enigszins aan die initiële achterstand. Vroeg in het tweede kwart volgden Swing en Simons het voorbeeld van hun ploegmakkers: 30-25. Met de inbreng van Djordjevic, Salumu en Katic nam Oostende opnieuw afstand: 49-32. Oostende leed voor de rust amper twee balverliezen.

Het derde kwart begon met enkele minuten vertraging omdat de wedstrijdbal spoorloos was. Uiteindelijk keerde ref Delestrée met twee ballen uit de kleedkamer terug. Kesteloot, Katic en Salumu duldden niet dat de bezoekers nieuwe spankracht aan deze match zouden bieden. Na het halfuur overschreden Mwema en Salumu meteen de grens van twintig eenheden: 74-52. Match gespeeld. Bij de Zeekapiteins schitterde Mwema (11 punten aan 100 %) in het vierde kwart. De titelverdedigers gaan met stijl hun break van amper vier kalenderdagen in.