Oostende wint toch nadat het een twintiger uit handen gaf

Op alleyoop_pass van Djurisic knalde Kesteloot in de slotfase toch de 92-91-cijfers tegen Limburg United op het bord. De Limburgers hadden een 80-60-achterstand gewist (86-87) maar sneuvelden nipt.

Kesteloot scoorde zeven van de tien eerste punten en hielp Oostende aan een 13-8-opener. Delalieux en Unruh deden de score via 14-14 kantelen tot 18-24. Beide ploegen hadden in het initiële kwart aan 50 % afgewerkt maar de vier gemiste vrijworpen bij de kustploeg bepaalden de 22-26-achterstand.

In het tweede kwart leek Oostende op het goede pad maar het was nog niet mooi. Djurisic, Mwema en Lambrecht brachten Oostende 31-27 voorop maar Limburg United nam bij 39-40 de leiding opnieuw over. Djordjevic en Fieler drukten dan toch door naar een 53-45-rustscore. In dat tweede kwart hadden de Oostendenaars tien assists uitgedeeld.

Schwartz en Buza pakten vroeg in het derde kwart met een 12-2-rush uit. Oostende greep de bezoekers bij het nekvel en beet door. In de 27ste minuut plaatste Desiron de twintiger (74-53) op het scorebord. Met bommen van Unruh en Depuydt knaagden de bezoekers aan de 80-60-achterstand tot 80-74-cijfers. Nog 6’32” op de klok.

De Limburgers kregen vertrouwen en de Oostendenaars voelden de bui hangen. Met zijn vijfde bom naderde Unruh tot 86-82. Vrijworpen van Carrington en een bom van Depuydt brachten Limburg 86-87 voorop. Nog 1’38” te spelen.

Tussendoor, in de 38ste minuut, hadden Djordjevic en Djurisic elk twee vrijworpen onbenut gelaten. Nul op vier in zo’n belangrijke fase. Unruh en Dedroog hoorden een vijfde fout. Fieler benutte wel twee vrijworpen: 88-87. Dat doet Carrington aan de overzijde ook: 88-89. Nog 38 seconden.

Djordjevic bracht Oostende 90-89 voorop. Maar Oostende verzorgde bij de volgende Limburgse aanval de rebound niet goed; Carrington miste maar Spicer mag de offensieve rebound te gemakkelijk plukken en 90-91 scoren. Uiteindelijk tekende Kesteloot op alleyoop-pass van Djurisic en met nog 5 seconden op de klok de korf van de overwinning aan. Na een time-out van Limburg Unied waagde Depuydt tevergeefs een ultieme driepuntpoging. Oostende won met 92-91.