Oostende wint met dertiger tegen Luik

Amar Sylla maakte een knap competitiedebuut in Luik. © PR

In Luik won Filou Oostende elk van de vier quarters en dus ook de wedstrijd. De Zeekapiteins bereikten met 60-90-cijfers de meet.

Luik mocht nog steeds uitsluitend Belgische spelers opstellen. Amar Sylla was bij Oostende voor het eerst speelgerechtigd en hij kreeg zoals in de oefenmatchen een plaats in de basis-vijf. De Senegalees debuteerde met 8 punten, 4 rebounds en 4 assists in 27 minuten. Mwema, Djordjevic, Angola, Thompson en waren de andere basisspelers van Oostende. McIntosh had dus zijn basisplaats van de twee voorbije opdrachten verloren.

Iarochevitch opende de score (2-0) maar vanaf 6-7 nam Oostende de leiding definitief in handen. Oostende opende de wedstrijd meteen kordaat. Een 0-14-rush stuurde de bezoekers van 6-6 naar 6-20. Na tien minuten was het 10-23. Het werd met korven van Schwartz en Desiron zelfs snel 10-29. Aan de rust was het verschil al een flinke twintiger: 25-48.

Met een bom van McIntosh klom de voorsprong na 29 minuten al over de dertig eenheden: 34-67. Twee driepunters van Keye van der Vuurst resulteerde na 36 punten in een maximale voorsprong van 38 punten: 47-85.

Braian Angola-Rodas haalde de beste computerevaluatie van Filou Oostende: 19 punten (1 op 3 tweepunters, 4 op 7 bommen en 5 op 5 vrijworpen), 4 rebounds en 4 assists in 19 minuten. MiKyle McIntosh haalde een even goede computerevaluatie met 17 punten (4 op 7 tweepunters, 2 op 5 bommen en 3 op 4 vrijworpen), 5 rebounds en 3 assists, eveneens in 19 minuten. De collectieve sterkte van Oostende drukte zich ook in het verschil aan assists (10-24) uit. In rebounds (24-37) is het verschil ook aanzienlijk.