Oostende met een dertiger naar de finale

Moeiteloos kwalificeerde Oostende zich met een sweep voor de finales van de play-offs.

Alleen in het tweede kwart mochten de bezoekers meespreken. Ten vroegste woensdag kent de kustploeg zijn tegenstander, Bergen of Okapi Aalstar.

Op geen enkel ogenblik kwam de overwinning van Oostende in gevaar. Met vijf punten op rij wees Salumu meteen de weg: 5-0 na 1’25”. De 12-0-rush van BCO bij 7-4 naar 19-4 droeg de handtekening van Wilkinson die met een dunk en een driepunter het publiek plezierde. Over een slap tweede kwart valt weinig te onthouden.

Met sprankelende spel en de vuurkracht van een half dozijn driepunters in het derde kwart nam Oostende in het derde wedstrijdschuifje alle twijfels weg. Djordjevic regisseerde zijn team perfect. Boukichou en Petrovic joegen de score nog naar een dertiger: 93-61.