Oostende legt ook uitdager Antwerp Giants over de knie

Dusan Djordjevic was de absolute uitblinker in het duel. © BELGA

Opnieuw heeft een verdedigend intens sterk BC Oostende zijn tegenstander tot minder dan 60 punten beperkt. BCO behaalde een overtuigende 56-69-zege in de Lotto Arena tegen Antwerp Giants.

Djordjevic, eerst met een bom en even later met een vrijworp, wees Oostende meteen de goede richting: 0-4. Van 6-7 sprintten de Zeekapiteins naar 6-17 door. Na het eerste kwart leidde Oostende met 12-21. De Antwerp Giants kregen meteen een opdoffer vroeg in het tweede kwart toen Jekiri Oostende naar 14-26 dunkte. Aan de rust leidde Oostende met 29-36. Opvallend was de hoge productie van Dusan Djordjevic: 14 punten uit 1 op 1 tweepunters, 3 op 3 bommen en 3 op 4 vrijworpen. Djordjevic had ook 5 rebounds geplukt en 3 assists uitgedeeld.

In het derde wedstrijddeel bleef het verschil gelijkmatig: 42-50. Antwerp Giants hoopte het tij nog te doen keren na het halfuur. Tevergeefs. Na 51-54 stopte BCO de Antwerpse terugkeer. Salumu legde de 56-69-eindstand vast. De Zeekapiteins beheersten nadrukkelijk de luchtduels: 31-41. Djordjevic (25 punten uit 2 op 3 tweepunters, 4 op 5 bommen en 9 op 11 vrijworpen, 6 rebounds en 6 assists) was de absolute uitblinker van deze topper.

Oostende versterkt zijn leiderspositie met deze achttiende overwinning op rij. Okapi Aalstar (12-6) en Antwerp Giants (12-5) volgen in de rangschikking al op ruime afstand.