Oostende houdt bonus van drie puntjes aan heenmatch kwartfinales over

Dusan Djordjevic van Filou Oostende. © VDB

In de heenmatch om de beker van België heeft Filou Oostende met 80-83 gewonnen van Okapi Aalstar. Zondagnamiddag volgt de return.

De Oostendenaars wonnen het eerste kwart met 14-19. Aan de rust was de voorsprong via 23-35 en 27-39 toegenomen tot 30-43. In het derde bedrijf klom het verschil snel van tien punten (35-45) tot twintig punten (37-57).

Smith zorgt voor 80-83

Okapi gaf niet op en knaagde in het vierde kwart stevig aan de achterstand. Toch leidden de Filous op drie minuten van het eindsignaal nog met elf punten: 68-79. Op 22 seconden van het einde werd het 78-81. Na twee vrijworpen van Djordjevic (78-83) legde Smith aan de vrijworplijn de 80-83-eindstand vast.

Nemanja Djurisic haalde de beste computerevaluatie met 18 punten, 10 rebounds en 1 assist. Djurisic scoorde 6 op 8 tweepunters, 1 op 2 bommen en 3 op 5 vrijworpen. Fieler en Maric scoorden elk twaalf punten, Lasis en Deisorn tekenden elk elf punten aan. Djordjevic verdeelde zeven assists. Het verschil in assists tussen beide teams, 8 tegen 19, was heel groot.

Zondag terugmatch

Zondagnamiddag vindt de terugmatch met opworp plaats om 15 uur in de Versluys Dôme van Oostende. De winnaar van dit dubbel duel bekampt in de halve finales de winnaar van de dubbele confrontatie tussen Charleroi en Bergen. Charleroi won vrijdag thuis met 85-67.