Oostende controleert eerste finalewedstrijd volledigBC

© BELGA
Redactie KW

Een vloeiend Oostende haalde vanuit zijn defensieve intensiteit tegen Antwerp Giants vooral in de eerste helft een hoog afwerkingspercentage. Het staat na een 75-67-zege 1-0 in deze finalereeks

Elke basisspeler van BC Oostende vond meteen de weg naar de korf. Coach Moors vroeg bij 12-4 in de vijfde minuut al een time-out aan. Fieler en Jekiri duwden dadelijk door tot 16-4. De Giants halveerden dat verschil naar het einde van het openingskwart: 21-15.

Wie dacht dat de Giants zouden gelijkmaken, had het verkeerd voor. Oostende vergrootte snel het verschil. Darden en Vanwijn konden Myers enkel foutief stoppen. Met 9 op 11 vrijworpen realiseerde krijger Myers een kloof van 15 stuks aan 36-21. Akyazili moest tweemaal Salumu foutief stoppen op weg naar de ring maar de MVP scoorde toch nog in elke actie. Zo dikte hij het verschil aan tot een opmerkelijke twintiger: 41-21 na 18’37”. Jekiri dunkte de 43-25-rustscore in de korf. Het verschil in efficiëntie tussen beide finalisten was toen heel hoog: 58 tegen 26 procent aan veldkorven.

Kesteloot opende het derde kwart maar Lee en Clark milderden tot 47-36. Djordjevic en Fieler driepunterden naar 53-38. Jekiri plofte bij 59-39 opnieuw een twintiger op het bord. Een bom van Lasisi, uitzonderlijk zijn enige zaterdagavond, zorgde voor het maximale verschil van 25 eenheden bij 70-45. Oostende beëindigde de match te nonchalant waardoor Lee en Dudzinski voor een betere verteerbare 75-67-eindstand zorgde.

Met 18 punten, 6 rebounds, 8 uitgelokte fouten, 1 assists en 2 block shots was Myers de man van de match.

Maandagavond is Antwerp Giants in de Lotto Arena gastheer voor het tweede duel. Woensdagavond staat de derde finale in Oostende geprogrammeerd. Wie het eerst drie matchen wint, is landskampioen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier