Oostende blijft ook na Strasbourg zonder zege in Europa

Oostende is er terug niet in geslaagd om een comfortabele voorsprong vast te houden.

Walden miste drie lay-ups. © GF

In Straatsburg, dat ook zegeloos was, stond het aan de rust 25-42 voor. Een onwaarschijnlijk derde quarter ,waarin de Fransen 8 van hun 9 driepunters scoorden, bracht Strasbourg op en over Oostende. Dat kon in het slotkwart de situatie niet meer rechtzetten. Door de nederlaag blijft de kustploeg laatste in poule D. De eerste vier van in totaal acht ploegen kwalificeren zich voor de volgende ronde.

Quasi vol huis

Weinig lege plaatsen in de Rhenus sporthal, met een capaciteit van 6.000 zitjes. Beide teams moesten winnen om hun kansen op de kwalificatie gaaf te houden. De zenuwachtige start was dan ook een kolfje naar hand van de Oostendse veteranen Rasco Katic en Dusan Djordjevic. De tweede Oostendse lijn, gevoed met de wederoptredende Gillet en de Amerikanen Walden en Newbill, nam over en stuwde de kustploeg naar een bijna twintiger (23-42).

Heel wat supporters van BCO maakten mee de verplaatsing naar Straatsburg.
Heel wat supporters van BCO maakten mee de verplaatsing naar Straatsburg.© JLO

Strasbourg opende vervolgens furieus en stak de zaal meteen in brand. De 25-5 tussenspurt deed Oostende naar adem happen. Enkel Jean Salumu bleef overeind en kon af en toe tegenprikken. Het bommenfestival 8/9 stopte pas bij 59-54. De slotminuten brachten geen zoden meer aan de dijk.

STRASBOURG: Lacombe 14, Slaughter 15, Leloup 3, Sy 1, Walker 17, Jaiteh 1 , Cortale 0, Ntilikina 8, Murphy 8, Howard 7

OOSTENDE: Walden 12, Gillet 11, Salumu 9, Katic 10, Boukichou 0, Djordjevic 7, Kuridza 5, Kesteloot 2, Newbill 8

(JL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.