Oostende blijft aan de leiding na winst in Brussels

In Brussels haalde Oostende een nipte 74-76-overwinning nadat de Zeekapiteins een voorsprong van elf punten uit handen gaven.

Newbill van BC Oostende. © (foto VDB)

Na de back-to-back-bekerwedstrijden tegen Bergen en de Champions League-match in het Litouwse Utena was Oostende vrijdagavond aan zijn vierde match in acht dagen toe. In diezelfde periode kenden de Oostendenaars, ook door de reisdagen, slechts één behoorlijke training.

Oostende startte aanvankelijk zeer fris en efficiënt via Katic onder doel en Newbill vanop afstand met een driepunter: 9-15. Brussels rekende op scores van Dowe en Muya om gelijke tred te houden. Newbill mikte nog een driepunter binnen en ook Mwema deed hem dat na waarna het verschil al snel opliep tot tien punten: 18-28.

De Brusselaars lieten niet begaan en opnieuw via Dowe en een driepunter van Ubel kwam de thuisploeg weer in het zog van Oostende aan de rust: 37-41.

Vliegende start

Na de pauze kreeg de thuisploeg meteen een vliegende start aangeboden nadat de spelleiding Oostende in geen tijd een tweede en derde onsportieve fout aansmeerde. Dowe zat totaal in de greep van Mwema maar inside spelers Simmons en Lichodzijewski zorgden samen voor een trio aan driepunters. De Brusselaars namen zelfs even de de leiding over: 54-51.

Kesteloot en Walden, die met zijn onwaarschijnlijk snelle handen meermaals de bal afsnoepte, herstelden de situatie. De score klom naar 61-72 maar toen begon Oostende steeds stroever te basketten. Op karakter en met vier perfect omgezette vrijworpen van Walden greep Oostende de zege. De Zeekapiteins blijven aan de leiding.

(PR – foto BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.