Ook tegen Charleroi gaat KB Gistel Oostende onderuit

Sam Huurman speelde bijna de volledige wedstrijd en was goed voor 18 punten. © (Foto VDB)

Ze hadden erop gehoopt, maar de eerste overwinning van het seizoen kwam er ook tegen Spirou Charleroi Two niet. De kustploeg verloor met 67-72.

Charleroi nam met 0-4 de beste start, maar Waleson zorgde met een korf en bonus voor de aansluiting. Gebbert en Huurman brachten de thuisploeg bij 14-13 een eerste keer op voorsprong. Charleroi duwde direct door naar 14-21. Twee driepunters van Lambrecht zorgden voor 20-23 na het eerste kwart.

Een driepunter van Kediambiko en een score van Lambrecht waren goed voor 25-23. De bezoekers duwden echter weer door, naar 25-30. Met zes punten op rij zette Mukeba, vorig jaar nog aan de slag in Oostende, de 28-39-ruststand op het bord.

Ook in het derde quarter ging de Oostendse jojo op en neer. Duva drong telkens aan, maar Charleroi slaagde er iedere keer opnieuw in om terug uit te lopen (46-55).

In het slotquarter leek de match op 2 minuten van het einde bij 62-70 gespeeld, maar scores van Lambrecht en Huurman zorgde op 17 seconden van het einde weer voor hoop (67-70). Charleroi klaarde de klus vanop de vrijworplijn.

Oostende: Gebbert 7, Bin Musema Fundi 8, Huurman 18, Waleson 10, Kediambiko 6, Lambrecht 18.