"Het kerkhof ligt vol met mensen die onvervangbaar zijn," lacht Rik Buysse zijn beslissing in eerste instantie nog weg. Van zodra je echter een beetje dieper graaft en peilt naar de redenen voor zijn afhaken, gaat hij geen enkel heilig huisje uit de weg. "Om te beginnen had ik het in de vorige transferperiode al gehad. De periode tussen 10 december en 10 januari was een hel; de spelers haakten één na één af en bij het ingaan van de zomer hadden we niet eens een center. Zelfs op het diner naar aanleiding van mijn trouwverjaardag op 4 juli hing ik meer aan de telefoon dan dat ik aan tafel zat. Toen Gilles Dierickx uiteindelijk zijn handtekening zette, was ik helemaal leeg. Uitgerekend die man verliet ons dus nog voor het einde van de terugronde."

"Daarnaast wordt het je voortdurend moeilijk of zelfs onmogelijk gemaakt met spelers die een woord en een contract betwisten. Ik erger er mij mateloos aan dat de afspraken niet meer nagekomen worden en dat er omgekeerd al snel geschermd wordt met advocaten. Een speler die nog onder contract ligt, moet niet gaan praten met andere clubs, maar moet alleen maar antwoorden dat hij nog een verbintenis heeft. Dat spelletje is alweer vier weken bezig, ik ben dat gewoon beu."

Buysse blijft dit seizoen wel loyaal zijn taak uitvoeren en blijft ook in het Sijseelse bestuur. "Voorzitter Yvan De Craemer voert echter de besprekingen voor het volgende seizoen. Hij vraagt en krijgt mijn mening, maar ik ben er niet meer bij als er rond de tafel gezeten wordt."

(MD)

"Het kerkhof ligt vol met mensen die onvervangbaar zijn," lacht Rik Buysse zijn beslissing in eerste instantie nog weg. Van zodra je echter een beetje dieper graaft en peilt naar de redenen voor zijn afhaken, gaat hij geen enkel heilig huisje uit de weg. "Om te beginnen had ik het in de vorige transferperiode al gehad. De periode tussen 10 december en 10 januari was een hel; de spelers haakten één na één af en bij het ingaan van de zomer hadden we niet eens een center. Zelfs op het diner naar aanleiding van mijn trouwverjaardag op 4 juli hing ik meer aan de telefoon dan dat ik aan tafel zat. Toen Gilles Dierickx uiteindelijk zijn handtekening zette, was ik helemaal leeg. Uitgerekend die man verliet ons dus nog voor het einde van de terugronde.""Daarnaast wordt het je voortdurend moeilijk of zelfs onmogelijk gemaakt met spelers die een woord en een contract betwisten. Ik erger er mij mateloos aan dat de afspraken niet meer nagekomen worden en dat er omgekeerd al snel geschermd wordt met advocaten. Een speler die nog onder contract ligt, moet niet gaan praten met andere clubs, maar moet alleen maar antwoorden dat hij nog een verbintenis heeft. Dat spelletje is alweer vier weken bezig, ik ben dat gewoon beu."Buysse blijft dit seizoen wel loyaal zijn taak uitvoeren en blijft ook in het Sijseelse bestuur. "Voorzitter Yvan De Craemer voert echter de besprekingen voor het volgende seizoen. Hij vraagt en krijgt mijn mening, maar ik ben er niet meer bij als er rond de tafel gezeten wordt." (MD)