Onvolledig Filou Oostende verliest nipt in Frankrijk

Pierre-Antoine Gillet was de blikvanger bij Filou Oostende.© foto PR
Pierre-Antoine Gillet was de blikvanger bij Filou Oostende.© foto PR
Redactie KW

Een week voor de competitietopper op bezoek bij Antwerp Giants heeft Filou Oostende een tweepunten-nederlaag (84-82) geleden in Le Portel. Coach Dario Gjergja miste vijf kernspelers.

Zonder Marko Nakic (voet), Simon Buysse (voet), Jean-Marc Mwema (extra-rustdag), Haris Bratanovic (naweeën van corona-besmetting) en de nieuwste aanwinst Michael Gilmore (quarantaine) speelde Filou Oostende aan de Opaalkust zondagavond vriendschappelijk bij de Franse eersteklasser Le Portel. De Zeekapiteins hebben een 84-82-nederlaag geleden.

Pintelon en Buysschaert behoorden naast Schwartz, Djordjevic en Sylla tot de basis-vijf. Filou Oostende bouwde na vijftien minuten een voorsprong van elf punten (27-38) uit. De mannen van de Opaalkust gomden dat verschil naar de rust (41-44) toe bijna helemaal uit. Vooral de bankzitters verzorgden voor de rust de productie bij Oostende dat halverwege de wedstrijd al 16 assists telde.

Mikyle McIntosh en zijn ploegmaats namen de controle in het derde bedrijf helemaal over: 62-51. De Filou-spelers lieten zich niet onbetuigd. Na 62-56 aan het halfuur maakten ze 69-69 gelijk op 3’45” van de buzzer. Met nog 36 seconden te gaan leidde Le Portel met 82-79. Opnieuw kwam de score in evenwicht: 82-82. Aan de vrijworplijn legde Le Portel de 84-82-zege vast.

Net geen double-double

De heroptredende Pierre-Antoine Gillet maakte al in de eerste helft een geslaagd heroptreden met 14 punten (uit 2 op 2 bommen, 3 op 3 tweepunters en 2 op 3 vrijworpen en 1 rebound) in 8’43”.

Over de hele wedstrijd haalde Gillet bij Oostende de computerevaluatie. Hij was goed voor 27 punten (6 op 6 tweepunters, 4 op 8 bommen, 3 op 4 vrijworpen) en 2 rebounds in 23’25”. Keye van der Vuurst (8 punten, 8 assists en 3 rebounds in 27’12”) zette ook sterke cijfers neer. Welsh (9 punten en 11 rebounds in 26’16”) was een zucht verwijderd van een double-double.

Bij Le Portel was MiKyle McIntosh, vorig seizoen in het shirt van Oostende, goed voor 9 punten en 3 rebounds in 23’35”.

(PR/ foto PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.