Onvolledig Filou Oostende loopt nederlaag op in Beieren

Servaas Buysschaert en zijn maats hadden een taaie klant aan Bamberg. © PR
Redactie KW

Staff en spelers van Filou Oostende verblijven enkele dagen in Beieren waar ze tweemaal tegen de Duitse topclub Brose Bamberg basketten. Achter gesloten deuren verloor Oostende vrijdagavond met 83-69.

De Duitse werelderfgoedstad Bamberg bevindt zich in het noorden van Beieren. Van 2004-2005 tot en met 2017-2018 speelde Brose Bamberg negen seizoenen in de Euroleague en zes in de Eurocup/Ulebcup (waarvan één als vangnet na de Euroleague). Van 2005 tot 2017 won Bamberg negenmaal het kampioenschap in Duitsland. Daarmee is Bamberg na Bayer Leverkusen (14 titels) de meest gelauwerde club in Duitsland.

Twee seizoenen geleden speelde de club nog de Final Four van de Basketball Champions League. Vorig seizoen moest Bamberg, dat ene jaar met Roel Moors als coach, het kampioenschap verlaten in de kwartfinales van de playoffs.

Straks neemt Bamberg opnieuw aan de Basketball Champions League deel.

Goed gestart

Filou Oostende vatte het duel goed aan en leidde met 5-8. Maar nog in het initiële quarter legden de Duitsers hun wil op. Met een 14-0-run sprintte Bamberg van 17-12 naar 31-12. Na de twintiger bij 34-14 konden de Oostendenaars iets milderen richting rust, van 36-18 over 36-26 naar 38-26. In die eerste helft had Oostende, dat toen amper aan 32 procent afwerkte, dertien balverliezen geleden. Het verschil van halverwege de avond bleef via 64-50 aan het halfuur zowat de hele tweede helft stabiel. Aan het eindsignaal prijkten 83-69-cijfers in het voordeel van Bamberg op het bord.

Oostende was onvoltallig want Jean-Marc Mwema en Simon Buysse zijn out door een enkelblessure. Loïc Schwartz (14) en Pierre-Antoine Gillet (12) waren de Oostendse topschutters. Pierre-Antoine Gillet en Amar Sylla plukten elk zes rebounds, Olivier Troisfontaines deelde vier assists uit, Keye van der Vuurst leed zes balverliezen.

Bij Bamberg speelden de ex-Oostendenaars Chase Fieler (6 punten, 1 rebound) en Elias Lasisi (16 punten waarvan 4 op 7 bommen). Lasisi was topschutter bij Bamberg. Zaterdag spelen Bamberg en Oostende opnieuw tegen mekaar in de Brose Arena. Dan zijn er wel een 1.200-tal toeschouwers toegelaten. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier