Onmiddellijke lockdown voor alle teams van Basket@Sea

Ruim driehonderd basketters uit Oostende, Gistel en Bredene hangen even de sporttas aan de haak. © PR
Redactie KW

Basket@sea, de overkoepelende naam van KBGO Duva, KBOB en BCO-jeugd en zo één van de grootste basketfamilies van Vlaanderen, heeft beslist om alle activiteiten van de club (trainingen, matchen en specialisatietrainingen) voor alle reeksen onmiddellijk stop te zetten, “en alvast tot en met 11 november”.

“Terwijl de politiek zich in alle bochten wringt om een algemene lockdown te vermijden, moeten wij als basketbalclub verantwoordelijk is voor 300 spelers de waarheid onder ogen durven te zien”, legt voorzitter Chris Jonckheere de tijdelijke lockdown van Basket@Sea uit.

Situatie onhoudbaar

“Deze tijdelijke lockdown voor al onze ploegen, jeugd en niet-professionele seniores, ook voor wie jonger is dan 12 jaar en voor de G-sport, is de moeilijkste maar enige logische beslissing. Dit geldt dus voor dertig jeugdteams en zes eerste ploegen. Alleen de eerste ploeg van Filou Oostende en de basketschool die in Top Division Two basket, vallen niet onder die regel”, zegt voorzitter Chris Jonckheere. “Omdat de situatie niet langer houdbaar is en een duidelijk signaal van Basketbal Vlaanderen uitblijft, nam onze Task Force, in samenspraak met de Basket@Sea Covid-19 cel, zijn verantwoordelijkheid. Enkel wanneer we samen inspanningen leveren om de curve te doen dalen, kunnen we eraan denken om het basketten te hervatten.”

“Onze sportieve cel werkt wel samen met onze physical coach aan het ontwikkelen van een alternatief programma. Hiervan is het opzet om, eens we het trainen terug toelaten, ook in een contactloos concept de evolutie van de spelers verder te garanderen.” (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier